Skip to main content

Folyamat

Magyarországról Ausztriába

6 lépés az új osztrák munkahelyed felé

1. lépés:

 

Távoli: Interjú a WOOfors-szal és a lehetséges munkáltatóval. Kötelező munkahely-ajánlat és munkaszerződés megkötése. Ezzel jár együtt: Döntés a munkahelyről (fontos az elismerés szempontjából).

2. lépés:

 

Távoli: Részvétel egy nyelvtanfolyamon az A2-es nyelvi szint eléréséig, azaz "mondatok és gyakran használt kifejezések megértése, amelyek közvetlen értelemben vett területekhez kapcsolódnak" (Időtartam: kb. 1 év). A nyelvtanfolyam befejezése hivatalos nyelvvizsgával.

3. lépés:

 

Az elismerés iránti kérelem a Szociális Minisztériumnál (a WOOfors GmbH által támogatva).

4. lépés:

 

Érkezés Ausztriába: Az első időszakra a munkáltató szervez szállást. Fő lakcím bejelentése, tartózkodási engedély átvétele.

5. lépés:

 

Munkakezdés: Amíg még nem teljesülnek az összes elismertetési követelmény, de ha az elismertetési kérelemben alapvetően megállapították az egyenértékűséget, már dolgozhat ápolóasszisztensként felügyelet nélkül (legfeljebb 2 évig).

Ha az egyenértékűség alapvetően nem áll fenn, oktatás és felügyelet mellett egy évig (lehetséges egy évvel meghosszabbítani) végezhet tevékenységet az egészségügyi és ápolási magasabb szolgáltatási területen.

6. lépés:

 

Körülbelül egy év után: Elérés a B1 vagy B2 szintű nyelvtudásnak, majd ismételt nyelvvizsga a bejegyzéshez az Egészségügyi Nyilvántartásba. Még akkor is, ha a felsőfokú egészségügyi és ápolási szolgáltatások gyakorlásához teljes szakmai jogosultságot már elnyerték az elismertetési eljárás befejezésekor, a diplomás ápoló teljes munkajogosultságot csak az Egészségügyi Nyilvántartásba való bejegyzéssel szerez.

Élvezd az életedet

Lépjen kapcsolatba velünk most

Alig várjuk, hogy megismerjünk!

 

Kapcsolat