Skip to main content

Folyamat

Magyarországról Ausztriába

6 lépés az új munkához Auszriában
 

1. lépés:

 

Távolról: Kiválasztási interjú a WOOfors-szal és a potenciális munkaadóval. Kötelező állásmegerősítés és a munkaszerződés megkötése. Ez együtt jár a munkahelyről való döntéssel (fontos az elismerés szempontjából).

2. lépés:

 

Távolról: Nyelvtanfolyamon való részvétel az A2 nyelvi szint eléréséig, azaz „ Olyan mondatok és gyakran használt kifejezések megértése, amelyek a szakterülettel közvetlenül összefüggnek” (időtartam kb. 1 év). A nyelvtanfolyam befejezése egy hivatalos nyelvvizsgával.

3. lépés:

 

Elismerési kérelem benyújtása a Szociális Minisztériumhoz (WOOfors GmbH intézi)
 

4. lépés:

 

Megérkezés Ausztriába: A munkáltató a kezdeti időszakra lakást szervez. Elsődleges lakóhely bejelentése, tartózkodási engedély beszerzése.
 

5. lépés:

 

Munkakezdés: Amennyiben még nincs meg minden az elismeréshez szükséges követelmény, de az elismerési kérelemben megállapították, hogy az egyenértékűség alapvetően adott, már dolgozhat felügyelet nélkül mint ápolási asszisztens (max. 2 év).

Ha az egyenértékűség alapvetően nem kerül elismerésre, akkor legfeljebb 1 évig  (1 évvel meghosszabbítható) dolgozhat vezetés és felügyelet mellett továbbképzési céllal magasabb egészségügyi és ápolási szolgálati területen.
 

6. lépés:

 

Körülbelül egy év után: B1 ill. B2 nyelvi szint elérése és újabb nyelvvizsga letétele az egészségügyi nyilvántartásba való felvételhez. Akkor is, ha az elismerési eljárás befejezésekor már megkapta a szakmai engedélyt a magasabb egészségügyi és ápolói területen való munkavállaláshoz, csak akkor kap teljeskörű munkaengedélyt mint diplomás ápoló, ha felvették az egészségügyi nyilvántartásba.

Élvezze az életet 

Lépjen kapcsolatba velünk most


örülünk, hogy megismerhetjük!
 

Kapcsolat